20% jeb gandrīz katrs piektais respondents atzīst, ka graudaugu putras ēd regulāri – vismaz četras reizes nedēļā. Vismaz vienu reizi nedēļā tās ēd 40% aptaujāto. Savukārt putras nekad neēd tikai 3% aptaujāto. Tā liecina AS Rīgas Dzirnavnieks un Kantar TNS veiktā aptauja par putras ēšanas paradumiem Latvijā.
Tomēr liels īpatsvars ir tā sabiedrības daļa, kas putras ēd reti vai neēd pavisam – aptuveni 40%. No visām putrām absolūtā līdere putru kategorijā ir auzu pārslu putra, kuru vismaz divas reizes nedēļā ēd 31% iedzīvotāju. Salīdzinājumam, griķu putru ēd 14% un rīsu putru – 8% iedzīvotāju.
Kopumā graudaugu putru biežāk pērk sievietes. Turpretim satraucošāka situācija ir ar jauniešiem vecumā no 16-24 gadiem, kas salīdzinoši biežāk zina plašāku graudaugu zīmolu klāstu, bet ikdienā putru ēd maz. Gados vecākie cilvēki (no 55 gadiem) paliek uzticīgi klasiskajiem graudaugu veidiem, bet no visām vecumu grupām viņi visbiežāk ēd putru.
15.10.2019 / Autors: Ventspilnieks.lv / Foto: Pixabay